Hagyományos Thai Masszázs

 

A vendég laza, kényelmes masszázs ruhába öltözik, és egy erre a célra készített dobogón (szinte padló magasságban) egy matracon fekszik. A hagyományos thai masszázsban olajat nem használunk. A thai masszázs alapvetően a Sen- (energia) vonalakat követi a testen és megfelelő ritmussal végzett masszázst, akupresszúrát, gyengéd csavarásokat, nyújtásokat tartalmaz. Az ízületeket ellazítja és felszabadítja, az izmokat nyújtja. A Thai masszázs a nyújtás, nyomás és relaxáció művészete. A masszőr az egyes mozdulatokat úgy alkalmazza, hogy ezáltal megfelelően ellazítsa az ízületeket. A thai masszázzsal a masszőr a belső szerveket élénkíti, serkenti, a vitalitást növeli és így a mély nyugalom állapota érhető el. A nyirok-funkciók serkentése által, a hagyományos thai masszázs hozzájárul a test méregtelenítéséhez, az immun-rendszer erősítéséhez, a hajlékonyság előmozdításával pedig a betegségek és/vagy sérülések megelőzéséhez. A thai masszázs egyik további jótékony hatása, a test és a lélek között beálló harmonikus egyensúly.

 

Aromaterápiás Olajmasszázs

 

Az aromaterápiás olajmasszázs teljes testmasszázst jelent egy erre a célra kialakított masszázságyon. Az illóolajok, az érintés és a szaglás érzékszerveit felhasználva fejtik ki jótékony hatásukat közvetlenül a bőrön keresztül. Az olajos masszázs stimulálja a vérkeringést, az illóolajok pedig felszívódva, az orron át belélegezve hatnak. A masszőr olyan aromaterápiás olajt alkalmaz a testen, amely nyugtatja az idegeket, méregteleníti a testet és megfiatalítja a szellemet. Az aromaterápiás olajmasszázs a feszült izmokat is ellazítja, javítja a keringést és nyugtatja a testet. Csak természetes, a legmagasabb biológiai értékekkel rendelkező olajat használunk fel a masszázs során, melyet maga a vendég választhat ki. Természetesen szívesen adunk tanácsot, hogy mely olajat (pl.: mézes, aloe vera, citromfű-körömvirág, borsmenta-rozmaring, mangó-barack, narancs-fahéj, jógi, paprika, stb.) válassza.

 

Thai Talpmasszázs (Reflexológia)

 

A Thai Talpmasszázs a talp és az alsó lábszár masszázsa, mely kézzel való nyújtás és masszírozás által a Sen (energia) vonalak „felnyitását" foglalja magában. A talpmasszázsra egy kényelmes, dönthető masszázsszékben kerül sor. A masszázshoz egy erre a célra kialakított, speciális pálcát használunk a talpakon elhelyezkedő - az egyes belső szervekkel kölcsönhatásban lévő - reflex-pontokat hatékonyabb stimulálása érdekében. A masszőrök a talptól fölfelé haladva a vádlin keresztül, az akupresszúrás pontok nyomásával jutnak el a térdig, végezetül a felsőtestet és a fejet is átnyomkodják. A thai talpmasszázs szervekre, a keringésre és a végtagokra természetes módon jótékonyan hat. Ennek a masszázs típusnak egész Ázsiában nyugtató és a testet energiával feltöltő hatást tulajdonítanak. A thai talpmasszázs javítja a keringést a lábakban és a kezekben, segít a méregtelenítésben és erősíti az immun-rendszert, enyhíti az alsólábszár és a talp fájdalmait. A masszázs után úgy érezzük magunkat, mintha kicseréltek volna bennünket, is szinte a "föld felett" járunk.

 

Gyógynövény-gőzös Thai masszázs (Herbál masszázs)

 

A gyógynövény-gőzös (párás) masszázs a testre helyezett borogatás-labdával és Thai-jóga nyújtások összehangolt sorozatából áll, melynek során a masszőr hagyományosan gőzölt forró, ill. hideg gyógynövényes textillabdákat nyom a testre. A 14 fajta gyógynövényt tartalmazó, speciális textilanyagba csomagolt, aromamelegítővel felgőzölt labdával masszírozva a fáradt területeket, fájdalomcsillapító, izomlazító hatást érünk el, és miután a hő mélyen behatol a testbe, ezáltal a legközvetlenebb módon szünteti meg a letapadásokat, feszültséget, vagy éppen izomlázat. A borogató-labdákat a test egyes fájdalmas részeire közvetlen módon is lehet alkalmazni, vagy a test teljes felületén a test energia-áramlásának helyes irányban történő kibontása, támogatása érdekében is. A gyógynövényeket tartalmazó borogató-labdák közvetlenül Thaiföldről származnak, hogy ezzel kövessük az ősi, bevált módszereket és tanításokat.